Om Pecke

Pecke, eller Per-Erik som han är döpt till, föddes i Avesta 1955. Han flyttade som 5 åring till Enköping med sin mamma och pappa. Sedan dess har Pecke varit Enköping trogen och bott på området Enavallen som han också har gestaltat i några av sina låtar. Idag bor han på samma område. Han har två utflugna barn, två barnbarn och har just avslutat sin karriär som polis efter 36 år. Nu ägnar sig Pecke åt musik i alla dess former.

Yrke

Pecke hade ambitionen att bli elektriker men han tröttnade. Efter militärtjänstgöringen så började han att vikariera som lärare. Fram till 1983 var siktet inställt på att komma in på mellanstadielärarlinjen men i samma veva så sökte han till polishögskolan och blev antagen. Pecke har i stort sett varit polis i sin egen hemstad under de år han arbetade som polis.

I drygt 20 år arbetade Pecke i yttre tjänst i uniform och han avslutade sina sista 8 år som förundersökningsledare.

Musiken

Pecke började sin musikaliska bana i 18 års åldern. Från några stapplande ackord har han idag skrivit runt 250 låtar med text och musik. Sedan 1989 har han spelat in nio stycken skivor under eget bolag, DSP Music Service AB, därav 4 album. Det senaste albumet, Månen lyser röd, hade Pecke release på i november 2015. Två av låtarna på albumet finns också som musikvideos och finns på You Tube, låtarna heter Frost i natten och Med beska och smak.

Du kan också lyssna och se på dessa genom att klicka på Musikvideo.

Pecke skriver svensk pop på eget vis och det är svårt att sortera in musiken i något speciellt fack.

Lag och rätt

Mellan år 2000 och 2009 så åkte Pecke runt om i landet med två föreställningar i Lag och Rätt. Föreställningarna handlade om Skadegörelse och Klotter samt Trafik. Pecke hade skrivit låtar till föreställningarna samt manus. Själva grundtanken till föreställningarna var att eleverna på ett positivt och aktiverande sätt skulle förstå konsekvenser av sitt handlande.

Under hösten 2019 kommer Pecke att återuppta dessa.